wingtsun kungfu

Wing tsun kuen kung fu (tunnetaan myös mm. nimillä wing chun, ving tsun, ving chun, jne) tuttavien kesken wingtsun on Etelä Kiinasta lähtöisin oleva taistelulaji. Lajin juuret ulottuvat noin 300 vuoden taakse Kiinan historiallisten dynastioiden vaihtumiseen. Lajin tunnetuimpia harjoittelijoita lienevät Yip Man ja Bruce Lee. Alunperin wingtsunin pääperiaate on ollut – kuten muillakin taistelulajeilla – vastustajan mahdollisimman nopea tuhoaminen. Nykyinen lähestymistapa ei ole enää niin brutaalin suoraviivainen.

Wingtsun on nykyisin pääosin aseeton kamppailulaji. Harjoittelun pääpaino on lähietäisyyden käsitekniikoissa. Ohjelmaan kuuluu lisäksi potkuja, hallintaotteita sekä harjoittelua aseita ja useampaa vastustajaa vastaan. Lajin ominaispiirteitä ovat suoraviivaisuus, yksinkertaisuus ja vastustajan voiman hyväksikäyttö.

Vieskan Kamppailukeskuksessa harjoiteltava wingtsun on Wing Tsun Finlandin organisaation alla harjoiteltavaa Yip Man -tyylisuunnan wingtsunia, joka perustuu dai-sifu Allan Jensenin (Wing Tsun Scandinavia) opetuksiin. Ylivieskassa wingtsunia opettaa Vieskan Kamppailukeskuksen päävalmentaja sifu Ville Kukonlehto. Wingtsunin harjoitteluasu on tason mukainen (aloittelijoilla valkoinen) T-paita ja mustat/tummat kamppailuun soveltuvat housut.

Tunnit:

  • tiistai 18:45 – 20:00
  • perjantai 17:15 – 18:45

Kaikille tunneille voit tulla mukaan millon tahansa. Tunneille ei myöskään tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Ensimmäinen kerta on aina ilmainen tutustumiskerta, eikä sido sinua mihinkään.

Alla muutamia videoita siitä millaista wingtsunin harjoittelu on.