Weapons Combat Systems (Escrima, Historical & Wing Tsun Weapons)

Escrima on Filippiineiltä lähtöisin oleva terä- ja lyömäaseisiin keskittyvä kamppailulaji. Harjoittelu aloitetaan yhdellä kepillä ja etenee kahden kepin kautta teräaseisiin ja sauvaan. Eripituisia ja -painoisia aseita opetellaan käyttämään samojen perusperiaatteiden mukaisesti, joten tekniikat ovat helposti siirrettävissä aseesta toiseen.

Weapons Combat Escrima on osa suurmestari Lars Lindin kehittämä lyömä- ja teräasejärjestelmää Weapons Combat Systems, jonka muut osa-alueet ovat keskiaikaiseen miekkailuun keskittyvä Historical Weapons Combat sekä wingtsunin perinteiset aseet kattava Wing Tsun Weapons Combat. Weapons Combat Escriman harjoitteluasu on tason mukainen T-paita (aloittelijoilla valkoinen) ja mustat / tummat kamppailulajiin soveltuvat housut.

Escrima tunnit:

  • tiistai 17:30 – 18:45
  • Torstai 19:45 – 21:00

Weapons Combat Historical on historiallisen miekkailun harjoittelun tyylisuunta. Historiallisella miekkailulla tässä yhteydessä tarkoitetaan lähinnä keskiaikaista eurooppalaista miekkailua. Vaikkakin Vieskan Kamppailukeskuksella harjoitella myös muutakin historiallista asekamppailua. Vieskan Kamppailukeskuksen miekkailu jakaantuun kahteen eri harjoittelutapaan. 1) kaksintaistelumiekkailu ja 2) muotomiekkailu. Kaksintaistelumiekkailussa harjoittelun tarkoitus on tulla mahdollisimman hyväksi kaksintaistelijaksi. Tätä taitoa testataan sparraamalla muiden harjoittelijoiden kanssa. Muotomiekkailussa opetellaan ennalta määrättyjä miekkailun muotoja (lyönti ja puolustus-sarjoja), sekä yksin tehtynä, että parin kanssa. Muotomiekkailussa ei sparrata. Molempia tyylejä voi harjoitella myös sekaisin. 

Historiallisen miekkailun tunnit

  • maanantai 18:45 – 20:00
  • lauantai 16:00 – 17:00

 
Miekkailua Vieskan Kamppailukeskuksella:

Muutama video siitä millaista escrima harjoittelu käytännössä on: