Tunnit – Itsepuolustus

Itsepuolustus tunneilla harjoitellaan sekä itsesuojelua että itsepuolustusta (= hätävarjelua).

Itsepuolustustunnit eivät ole kamppailulajin harjoittelua, eivätkä siis ole mitään kamppailu/taistelu lajia. Tunneilla tehtävät harjoitteet pohjautuvat sifu Ville Kukonlehdon useista eri lähteistä oppimiin tekniikoihin ja harjoitteisiin. Harjoitteiden lähteinä on luonnollisesti sifu Villen 30 vuoden harjoitteluhistorian aikana harjoittelemat lajit, kuin myös voimankäyttökouluttajan koulutus.

Harjoittelu koostuu aina itsesuojelusta ja hätävarjelusta (itsepuolustus). Itsesuojelu pitää sisällään harjoitteita joilla kehitetään ympäristötietoisuutta, liikkumista, havainnoinnista ja kehonkieltä. Itsepuolustuksessa (hätävarjelu) harjoitellaan fyysisiä tekniikoita, joilla puolustaudutaan fyysistä uhkaa vastaan. Tunnit rakentuu aina osallistuvien ihmisten taitotason ja vaatimusten mukaisesti. Vaikka et olisi koskaan harjoitellut mitään kamppailulajia voit silti tulla itsepuolustustunneille. Vaikka olisi jo vuosikymmenien kokemuksella varustettu kamppailija, hyödyt silti varmasti itsepuolustunneilla käymisestä. Itsepuolustusharjoittelu tarjoaa ns. geneerisiä ratkaisuja uhkaaviin tilanteisiin, kuin  myös varsinaiseen itsensä puolustamiseen.

Tunneilla keskustellaan myös itsesuojelun ja itsepuolustuksen teoreetisesta puolesta. Eli uhkatilanteisiin liittyvistä tutkimuksista ja siitä mitä voimme oppia muiden ihmisten kohtaamista asioista. Siitä miten uhkaavat ihmiset tunnistetaan ennen kuin tilanne edes on uhkaava. Käsittelemme myös Suomen lain suhtautumista hätävarjeluun (itsepuolustukseen).

Osa tunnista käytetään aina niin sanottuun skenaario pohjaiseen harjoitteluun. Tällä harjoittelumuodolla simuloidaan oikean elämän tilanteita ja niissä vastaan tulevia haasteita.

Itsepuolustusharjoittelun voit aloittaa milloin vain, tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tulet vain salille ennen tunnin alkua ja ilmoitat olevasi paikalla ensimmäistä kertaa.